Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content
Η ΨυχοΣύνθεση

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση στη Βάρη δημιουργήθηκε το 2006 από την ψυχολόγο – οικογενειακή θεραπεύτρια Ιωάννα Βαρδάκου  και πλαισιώθηκε από συνεργάτες με κοινά χαρακτηριστικά : επιστημονική κατάρτιση, επαγγελματική εμπειρία, υπευθυνότητα, ευαισθησία και σεβασμό στη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου, παιδιού και ενήλικα. Το κέντρο στοχεύει στην πολύπλευρη αντιμετώπιση των ψυχικών δυσκολιών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Με βάση τη δυναμική και τη ζήτηση υπηρεσιών ψυχικής υγείας που αναπτύχθηκε κατά τη λειτουργία μας στη Βάρη, το 2017 επεκταθήκαμε και στην απαιτητική περιοχή του Μοσχάτου, εντάσσοντας στο δυναμικό μας το  Κέντρο Ειδικών Θεραπειών IRIDA, το οποίο λειτουργεί πλέον ως υποκατάστημα του Κέντρου ΨυχοΣύνθεση, παρέχοντας αντίστοιχες υπηρεσίες, πάντοτε με την ίδια υψηλή ποιότητα και ευθύνη, σε μεγαλύτερο πληθυσμό των Νοτίων προαστίων και της Ανατολικής Αττικής.

Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από ψυχολόγους, ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτή και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Δραστηριότητες

Αξιολόγηση και θεραπεία

Αξιολόγηση και θεραπεία με σύγχρονες μεθόδους και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό

Συμβουλευτική

Συμβουλευτική και παρακολούθηση του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον του.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Εκπαιδευτικά σεμινάρια με ενημερωτικό χαρακτήρα γονέων και εκπαιδευτικών για θέματα γύρω από την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και τις πιθανές δυσκολίες, καθώς επίσης και για θέματα ψυχικής υγείας γενικότερα.

Πληροφόρηση

Πληροφόρηση μέσω φυλλαδίων και ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας μας

Προγράμματα

Προγράμματα πρόληψης – πρώιμης παρέμβασης

Συνεργασίες

Συνεργασίες με ιατρούς, σχολεία και φορείς.

Η ομάδα μας

Ιωάννα Βαρδάκου

Η Ιωάννα Βαρδάκου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου Master (M.Sc.) στις Βιομηχανικές Σχέσεις & Διοίκηση Προσωπικού του London School of Economics, UK.

Όσον αφορά τους ενήλικες, έχει ειδικευθεί στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στη Θεραπεία Ζεύγους και στη Ψυχιατροδικαστική. Όσον αφορά στην Ειδική Αγωγή παιδιών έχει ειδικευθεί στη Διάγνωση και Αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, στο TEACCH και στη Σεξουαλική Αγωγή – Διαφυλικές Σχέσεις παιδιών και εφήβων. Επιπλέον, έχει ειδίκευση στην Ψυχολογική Αξιολόγηση και συγκεκριμένα είναι πιστοποιημένη στην χορήγηση των εξής ψυχομετρικών τεστ : WISC ΙΙΙ, WISC V για νοητική αξιολόγηση παιδιών – εφήβων, WAIS IV για νοητική αξιολόγηση ενηλίκων, WPPSI III για νοητική αξιολόγηση νηπίων,  MMPI 2 τεστ προσωπικότητας, Αθηνά Τεστ για διερεύνηση μαθησιακών δυσκολιών, Raven μη λεκτική νοητική αξιολόγηση παιδιών, Α-test σχολικής ετοιμότητας, CAT προβολική αξιολόγηση παιδιών, TAT προβολική αξιολόγηση ενηλίκων, HTP παιδικό ιχνογράφημα, ΒAYLEY 4 για γνωστική – γλωσσική – κινητική αναπτυξιακή αξιολόγηση βρεφών και νηπίων, τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού Πυξίδα ® της SHL Hellas.

Νικόλαος Ζούρος

Παιδοψυχίατρος
Χρύσα Λεχουρίτη

Χρύσα Λεχουρίτη

Ψυχολόγος - Παιγνιοθεραπεύτρια MSc

Μαρίνα Ρογάρη

Ψυχολόγος, MSc

Βασιλική Βερδούλη

Εργοθεραπεύτρια

Βάγια Σκούφη

Λογοθεραπεύτρια

Νίκος Γεωργόπουλος

Φυσιοθεραπευτής

Αλίνα Ρίζου

Eιδική Παιδαγωγός, MSc - Κids Υoga

Σοφία Πυρπύλη

Φιλόλογος, MSc Ειδικής Αγωγής

Μαρία Παύλου

Κοινωνική Λειτουργός

Ελενη Δεμερτζή

Λογοθεραπεύτρια, MSc

Λένια Μπακογεώργου

Εργοθεραπεύτρια

Μιχαέλα Παπατουκάκη

Κοινωνική Λειτουργός

Χριστίνα Τσίνου

Λογοθεραπεύτρια

Βασιλική Μπαμπλά

Εργοθεραπεύτρια

Νάσια Γιουρουκέλη

Ψυχολόγος, MSc
Πρόσφατα Άρθρα
Back To Top