Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content

Η Βάγια Σκούφη έλαβε το πτυχίο της Λογοθεραπείας από το ΑΤΕΙ Πατρών.

Ακολούθως συμμετείχε σε πλήθος εκπαιδεύσεων και επιμορφώσεων, αναφορικά με τη χρήση αξιολογητικών εργαλείων και θεραπευτικών τεχνικών.

Μερικά από αυτά είναι:

  • Aξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση του Αναπτυξιακού Τραυλισμού σε παιδιά και σε ενήλικες (επιμόρφωση μεταπτυχιακού επιπέδου από την ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική ομάδα της Δρ. Γεωργίας Μαλανδράκη PhD, CCC-SLP, BCS-S)
  • Κλίμακες αξιολόγησης δυσφωνίας, πχ: Voice Handicap Index, Reflux Symptom Index
  • CAPE- V (κλινικό εργαλείο αξιολόγησης φωνής)
    Εκπαίδευση στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση των διαταραχών φώνησης, από την ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική ομάδα της Δρ. Γεωργίας Μαλανδράκη PhD, CCC-SLP, BCS-S)
  • Πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗ (checklist κατά Δημητρίου από την βρεφική ηλικία ως και την εφηβεία)
  • CELF-R  (αξιολόγηση κατανόησης και έκφρασης παιδών 5,0 – 16,0 ετών)
  • GOAT©Greek Object and Action Test (δοκιμασία αξιολόγησης λεξιλογίου έκφρασης και πρόσληψης)
  • DIR Floortime (πρόγραμμα παρέμβασης για την αλληλεπίδραση με παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος)
  • Moντέλο των Κύκλων (μέθοδος θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος)
  • Κοινωνικές Iστορίες (social stories)
  • Αισθητηριακές Iστορίες (sensory stories)
  • Εικονογραφική Μέθοδος Δώρας Μαυρομμάτη (θεραπευτική μέθοδος για την δυσορθογραφία)
  • Κλίμακες αξιολόγησης γλωσσικών ικανοτήτων για ενήλικες, πχ: AST- Aphasia Screening Test
  • Κλίμακες αξιολόγησης γνωστικών ικανοτήτων για ενήλικες, πχ: MMSE (Mini Mental Status Examination), CDT (Clock Drawing Test) κ.α.

Έχει λάβει μαθήματα νοηματικής γλώσσας, συστήματος braille, φωνητικής και ορθοφωνίας.

Υπήρξε επί σειρά ετών υπεύθυνη δύο κέντρων ειδικών θεραπειών, στην Κηφισιά και τη Σκύρο, αλλά και υπεύθυνη του τομέα ειδικών θεραπειών της ΚΟΙΝΣΕΠ “πυξοίδα” στη Σκύρο.

Έχει αξιολογήσει λογοθεραπευτικά, και καταρτίσει θεραπευτικά προγράμματα για, τριψήφιο αριθμό θεραπευομένων, ενώ από το 2021 εποπτεύει νέους θεραπευτές στα πεδία της αποκατάστασης αρθρωτικών, φωνολογικών και μαθησιακών διαταραχών.

Εργάζεται ως συνοδός παράλληλης στήριξης για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και δυσκολίες ένταξης, σε πλαίσια προσχολικής φοίτησης.

Στις συνεδρίες της με παιδιά χρησιμοποιεί στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικά όργανα και ερεθίσματα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, και φυσικά πολύ παιχνίδι!

Είναι επιστημονική συνεργάτις ιδιωτικών παιδιατρικών θεραπευτηρίων, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2022 εντάχθηκε στην ομάδα της “ΨυχοΣύνθεσης” ως λογοθεραπεύτρια.

Back To Top