Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content

Η Λένια Μπακογεώργου είναι εργοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) Αθηνών.

Πήρε το πτυχίο της το 2006 και από τότε εργάζεται συστηματικά στην ειδική αγωγή. Έχει εργαστεί και ασχοληθεί με όλους τους τομείς της εργοθεραπείας και με όλες τις ηλικιακές ομάδες. Την κέρδισε η αγάπη της για την παιδική ηλικία και ασκεί τις υπηρεσίες της στον παιδιατρικό πληθυσμό για πάνω από 15 χρόνια.

Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία: αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση» που διοργανώθηκε από τον φορέα ΔΙΚΕΨΥ.

Όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδεύτηκε σε πολύ σημαντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως:

  • TEACCH
  • PECS
  • MAKATON
  • A Test
  • Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories)
  • Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration)

Αναλαμβάνει με υπευθυνότητα ατομικές και ομαδικές συνεδρίες παιδιών με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.

Έχει παρουσιάσει διάφορες ομιλίες σχετικά με αναπτυξιακές δυσκολίες στην παιδική ηλικία σε συνέδρια και webinars.

Back To Top