Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content

Η Αλίνα Ρίζου εργάζεται από το 2003 ως ειδική παιδαγωγός σε σχολεία, νηπιαγωγεία και εξειδικευμένες μονάδες διορθωτικής αγωγής, με παιδιά και εφήβους που έχουν μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Παράλληλα προσέφερε εθελοντική εργασία σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας (B.A in Psychology, Deree College) και τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στις Μαθησιακές Δυσκολίες (Μ.Α. in Special Educational Needs, University of Birmingham). Έχει εκπαιδευθεί στις ψυχο-εκπαιδευτικές παρεμβάσεις TEACCH, ABΑ κι έχει ολοκληρώσει μονοετείς σεμιναριακές εκπαιδεύσεις σε: Θεατρικό Παιχνίδι, Μουσικο-κινητική Αγωγή, Παιγνιοθεραπεία, Cognitive Behavioral Drama και διετή εκπαίδευση στο Κλασσικό Ψυχόδραμα.

Επιπλέον, έχοντας διαπιστώσει πως τα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες ωφελούνται σημαντικά από ψυχο-κινητικές δραστηριότητες, έγινε Certified Yoga Teacher for Kids, Aerial Yoga Teacher και Yoga (Level 1) for Children with Autism and Special Needs, και παραδίδει μαθήματα Υoga και Αerial Υoga σε παιδιά όλων των δυνατοτήτων.

Back To Top