Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content

Η Νάσια Γιουρουκέλη σπούδασε ψυχολογία (BSc) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, είχαν ως αντικείμενο την Εφαρμοσμένη Γνωστική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία, με ειδίκευση την Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Η διπλωματική της εργασία είχε ως θέμα το “Ψυχικό Τραύμα” και η εκδήλωση ψυχοπαθολογίας στη μετέπειτα ζωή του ατόμου εστιάζοντας στην ευαλωτότητα των παιδιών και των εφήβων αναφορικά με εκδήλωση διαταραχών στην ενήλικη ζωή τους. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναλυτικότερα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης όπως, «Ειδική αγωγή: Διαθεματικές πρακτικές σύγκλισης» καθώς και «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων». Τον τελευταίο χρόνο, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συμμετέχει σε πρόγραμμα παρέμβασης Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας Εστιασμένη στο Τραύμα (TF – CBT) σε προσφυγικό πληθυσμό.

Έχει ασχοληθεί με τη συμβουλευτική και την παιδική προστασία ως ψυχολόγος σε παιδικές κατασκηνώσεις, όπως επίσης έχει εργαστεί σε προσφυγικές δομές ασυνόδευτων ανήλικων, όπου ο ρόλος της ήταν συμβουλευτικός και ψυχοεκπαιδευτικός. Το τελευταίο διάστημα συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βύρωνα που υπάγεται στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με τακτικές συνεδρίες παιδιών και παράλληλη συμβουλευτική γονέων.

Back To Top