Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content
Χρύσα Λεχουρίτη

Η Χρύσα Λεχουρίτη σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο του Portsmouth στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία των Μαθησιακών Δυσκολιών. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως ειδική παιδαγωγός  ιδιωτικά καθώς και σε συνεργασία με κέντρα ειδικών θεραπειών.

Παράλληλα, ειδικεύτηκε στην  οικογενειακή – συστημική ψυχοθεραπεία καθώς και την Παιγνιοθεραπεία,  αποκτώντας σημαντική εμπειρία στη συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας καθώς και στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Από το 2004 έως το 2009, παρείχε υπηρεσίες  ψυχολογικής υποστήριξης (ανήκοντας στην ομάδα διαχείρισης κρίσεων) προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και στις οικογένειές τους. Από το 2010 έως σήμερα συνεργάζεται με  Κέντρα Ειδικών Θεραπειών για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους.

Τα οκτώ τελευταία χρόνια εργάζεται και ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία) στο προσωπικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση από το 2010.

Αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και έντυπα αναπτύσσοντας  θέματα προσωπικής ανάπτυξης,  καθώς και θέματα που ενδιαφέρουν το παιδί, την οικογένεια και τους γονείς. Είναι εισηγήτρια βιωματικών σεμιναρίων αυτογνωσίας μέσω παιγνιοθεραπευτικών και δραματοθεραπευτικών τεχνικών, καθώς και ομιλιών σχετικών με ποικίλα θέματα ψυχολογίας για το ευρύ κοινό.  Eίναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών -Παιγνιοθεραπευτών.

Συμμετέχει  σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Ψυχολογική Στήριξη από το τηλέφωνο». Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (2006).

Back To Top