Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content
Kids Yoga

Η yoga για παιδιά στο στρώμα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά! Η hatha yoga επιτρέπει στα παιδιά να χαλαρώνουν, να αναπτύσσουν τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους. Είναι ένα είδος ολοκληρωμένης σωματικής άσκησης που αναπτύσσει τη σωματική αντοχή, τη συναισθηματική ισορροπία και τις νοητικές και δημιουργικές ικανότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός πιο ευτυχισμένου και συναισθηματικά ώριμου παιδιού.

Τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το θέμα των σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών, εάν το μυαλό και το σώμα τους δουλεύουν μαζί. Οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται σε αυτές τις ηλικίες, η έναρξη του μαθητικού βίου, οι αυξανόμενες απαιτήσεις και η προ-εφηβεία οδηγούν στη νευρική και αντιδραστική συμπεριφορά του παιδιού.

Η yoga δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν τη μοναδική τους προσωπικότητα, να παρατηρήσουν τον εαυτό τους και να συμφιλιωθούν μαζί του, ενώ τους χαρίζει τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο. Τα εκπαιδεύει σε αξίες όπως είναι η καλοσύνη, η ειλικρίνεια, η ευγνωμοσύνη, η ευθύνη, η αυτοπειθαρχία και η έλλειψη ανταγωνισμού. Μαθαίνει στα παιδιά να μην απογοητεύονται, να έχουν υπομονή και να προσπαθούν μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους. Χαρίζει το αίσθημα εσωτερικής γαλήνης. Τους δείχνει πώς να βάζουν όρια – στους εαυτούς τους αλλά και στους άλλους.

Yoga για παιδιά με επιπρόσθετες ανάγκες

Η yoga έχει θεαματικά αποτελέσματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και σε εκείνα με πιο έντονα νευρολογικά προβλήματα. Γι’ αυτό έχουμε εξατομικευμένα τμήματα και μικρές ομάδες 2 – 5 παιδιών με επιπρόσθετες ανάγκες, όπως : Δυσκολίες Συμπεριφοράς, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητα, Αγχώδεις διαταραχές, Φοβίες.

Kids Yoga
Η yoga
αναπτύσσει τη μνήμη, τη συγκέντρωση
αυξάνει την αυτοπεποίθηση
αναπτύσσει τη μνήμη, τη συγκέντρωση
μειώνει τη δυσκινησία, δυναμώνει και χαλαρώνει τους μύες που έχουν ένταση
καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα
καλλιεργεί την επικοινωνία, χωρίς να προκαλεί ανταγωνισμό
έχει συγκεκριμένη δομή, προκαλώντας αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς
Back To Top