Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content

Η Μαρία είναι απόφοιτος του τμήματος της Κοινωνικής Εργασίας από το ΤΕΙ Πάτρας. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα «Οι προκλήσεις και τα διλήμματα δουλεύοντας με παιδιά με νοητική υστέρηση και τις οικογένειές τους: Οι εμπειρίες των κοινωνικών λειτουργών».

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Έπειτα εργάστηκε ως Κοινωνική λειτουργός στο Οικοτροφείο «Πυξίδα» φορέας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης, με στόχο την κοινωνική αλλά και την κινητική ένταξη των ενοίκων, όπως και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Επίσης εργάστηκε στον δήμο Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης. Εκεί ασχολήθηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Ήταν υπεύθυνη για την καθοδήγηση αλλά και την διαβίβαση των επιδομάτων πρόνοιας, την επιμέλεια και την επεξεργασία των δικαιούχων για δωρεάν φαρμακευτική υποστήριξη σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδυνάτων, τις εισαγγελικές καταγγελίες και την οργάνωση κοινωνικού φροντιστηρίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 εργάζεται στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση στη Βάρη ως Υπεύθυνη Διοικητικών Αρμοδιοτήτων / Κοινωνική Λειτουργός.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπως : «Εκπαίδευση στη ψυχική Κοινοτική Υγεία», «Βασική εκπαίδευση στη συμβουλευτική γονέων», «Ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων» κ.α.

Back To Top