Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content
Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία

Ο παιδιατρικός φυσιοθεραπευτής ασχολείται με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση κινητικών και αναπτυξιακών προβλημάτων νευρολογικής και μη φύσεως.
Αναλαμβάνει την θεραπεία και την αποκατάσταση αυτών καθώς και την σωστή επιλογή βοηθημάτων που εξασφαλίζουν μια ευκολότερη καθημερινότητα και μια καλή ποιότητα ζωής για το ίδιο το παιδί και την οικογένειά του.Ο ρόλος του έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Καθοδηγεί και εκπαιδεύει τους γονείς ως προς τον σωστό καθημερινό χειρισμό (handling) των δυσκολιών του παιδιού.

Η βασική μέθοδος θεραπείας είναι η νευροεξελικτική αγωγή NDT (Bobath) που μαζί με άλλες όπως PNF, SI, κρανιοιερή προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για παιδιά από 2 μηνών έως 18 ετών.

Προβλήματα που αντιμετωπίζονται

Υπερτονία
Υποτονία
Αθέτωση – Αταξία
Σύνδρομα (Down, Prader-Willi, κλπ.)
Υπερκινητικότητα (ADHS)
Ορθοπεδικά προβλήματα (Σκολίωση, Ραιβοποδία, Ιπποποδία, Μ. Scheurmann)
Αναπτυξιακές διαταραχές
Ημιπληγίες, Παραπληγίες
Περιφερικές παραλύσεις

Μοιραστείτε το!

Back To Top