Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content
Σχολική Μελέτη

Η Σχολική Μελέτη είναι η δημιουργική μελέτη των παιδιών σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, όπου η παραμονή για τα παιδιά δημοτικού είναι ευχάριστη. Το κέντρο μας προσφέρει ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν σε ασφαλές και κατάλληλο κλίμα με δημιουργικό τρόπο.

Καθημερινή Σχολική Μελέτη παιδιών Δημοτικού

Στο Κέντρο ΨυχοΣύνθεση προσφέρουμε μια διαφορετική και ευχάριστη υποστήριξη στην καθημερινή μελέτη ώστε τα παιδιά  να τελειώνουν νωρίς τα μαθήματά τους και να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους για δημιουργική απασχόληση με την οικογένεια τους!

  • Με εμπειρία 16 ετών υποστήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και γνώση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά
  • Αποτελεσματική μελέτη με ευχάριστα παιδαγωγικά ερεθίσματα που ενεργοποιούν τη θέληση για μάθηση, αναπτύσσουν δεξιότητες αυτο-οργάνωσης – διαχείρισης χρόνου, καλλιεργούν τον κριτικό τρόπο σκέψης και την υπευθυνότητα
  • Ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον ώστε τα παιδιά να μελετούν δημιουργικά, με αυτοπεποίθηση και αυτονομία
  • Φροντίδα για το κάθε παιδί ξεχωριστά ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του και σεβόμενοι τον ρυθμό του
  • Ελκυστική ομαδική εργασία για την ουσιαστικότερη κατάκτηση της γνώσης
  • Αποδοχή του λάθους και των αδυναμιών για την αυτο-βελτίωση και αυτο-εξέλιξη

Και διαβασμένοι και χαρούμενοι!

Σχολική Μελέτη

Συχνές ερωτήσεις

Στη Σχολική Μελέτη τα παιδιά προσέρχονται με τα βιβλία τους, με στόχο να μελετήσουν για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Σ’ έναν ήσυχο και ασφαλή χώρο μελέτης, τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν ώστε να φεύγουν κατάλληλα προετοιμασμένα για το σχολείο.

Κάθε παιδί μελετάει τα δικά του μαθήματα για την επόμενη σχολική ημέρα. Για κάθε παιδί υπάρχει ένας υπεύθυνος καθηγητής ή δάσκαλος, με στόχο να τον βοηθήσει στη μελέτη του απλά και μεθοδικά, να του λύσει τυχόν απορίες  και, τέλος, να εξετάσει τα αποτελέσματα της ενισχυτικής διδασκαλίας. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο να μάθει το παιδί να σκέφτεται και να οργανώνει το διάβασμά του, δηλαδή στο να αποκτήσει συνήθειες και πρακτικές μελέτης, χρήσιμες για όλη του τη ζωή.

Μέσω της ατομικής βοήθειας και του προγράμματος, τα παιδιά θα καλύψουν τα κενά τους και θα μπορέσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Ακολουθείται το πρόγραμμα, καθώς είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να επαναλάβουν βασικές έννοιες στα κυριότερα μαθήματα, Μαθηματικά – Γλώσσα ή να καλύψουν προηγούμενα κενά.

Στη Σχολική Μελέτη κύρια φροντίδα μας είναι η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων ή με το πέρας των σχολικών μαθημάτων, τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν  δημιουργικά με διάφορες δραστηριότητες, όπως με επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική ή διαβάζοντας ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη μας. Κατά συνέπεια, οι μαθητές εμπλουτίζουν τις γνώσεις και διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Επίσης, στόχος είναι η ανάπτυξη φιλίας και η κοινωνικοποίηση με τα άλλα παιδιά.

Με τη Σχολική Μελέτη μπορείτε να αισθάνεστε ήσυχη ότι το παιδί σας θα προετοιμάζεται κατάλληλα για το σχολείο. Έτσι, μπορείτε να αφιερώνετε τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας στο παιδί σας, χωρίς το άγχος του διαβάσματος.

Λόγω των υψηλών απαιτήσεων του σχολικού πλαισίου, με τη Σχολική Μελέτη το παιδί σας θα προετοιμάζεται κατάλληλα για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, χάρη στους έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές και δασκάλους μας.

Θα μπορείτε να τη διαπιστώστε από την πρόοδο του παιδιού σας και τα αποτελέσματα στις σχολικές επιδόσεις. Εξάλλου, η συνεργασία μας με τους γονείς είναι αυτονόητη, για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό.

Το ατομικό πρόγραμμα μελέτης είναι ακόμα πιο απαραίτητο για αυτά τα παιδιά. Εφαρμόζεται ενισχυτική διδασκαλία και παιγνιώδης μέθοδος εξάσκησης με ασκήσεις γραφής και εξειδικευμένο παιδαγωγικό υλικό, προσαρμοσμένα στον ρυθμό και τις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Μοιραστείτε το!

Back To Top