Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content
Σεμινάρια για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού

Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες βιωματικές (παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητικές δραστηριότητες κ.α.) έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν και παράλληλα να ενισχύσουν τις γνώσεις τους με ένα διαφορετικό τρόπο. Η αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους αλλά και η ενεργός συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες τα βοηθάει να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν απόψεις και, τέλος, να αναπτύσσουν αισθήματα σεβασμού, ισότητας και ομαδικότητας.

Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης

Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης είναι πολύ σημαντική και καθοριστική για τη διαμόρφωση και την εξέλιξη της προσωπικότητας των παιδιών. Στόχος του σεμιναρίου είναι η βελτίωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις ικανότητες τους.

Δεξιότητες συνεργασίας σε ομάδα

Μέσα από διάφορες δραστηριότητες τα παιδιά θα αντιληφθούν την έννοια της ομάδας και θα προσπαθήσουν να βρουν τεχνικές καλύτερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας.

Διαπροσωπικές σχέσεις, διαφορετικότητα (πολιτισμική, φυλετική) και αποδοχή

Μέσα από το σεμινάριο θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να ερευνήσουν τις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους διαφορετικών πολιτιστικών ομάδων, αλλά και να γνωρίσουν κάποιες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σεμινάρια για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού
Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων

Τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες αναγνωρίζουν διάφορα συναισθήματα στα ίδια αλλά και στους άλλους. Τα παιδιά καταφέρνουν να κατανοήσουν αρνητικά και θετικά συναισθήματα και να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα μέσα από το παιχνίδι.

Επίλυση διαφωνιών

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να καταλάβουν τα παιδιά την αξία της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού και της ηρεμίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαφόρων διαφωνιών τους.

Τρώω υγιεινά – νιώθω καλά – μεγαλώνω σωστά

Τα παιδιά θα γνωρίσουν γιατί είναι απαραίτητο να τρεφόμαστε υγιεινά, ποιες είναι οι τροφές που θα έπρεπε να επιλέγουμε στη διατροφή μας και θα συνειδητοποιήσουν το ρόλο της διατροφής αλλά και της άσκησης στο σώμα μας και στη ζωή μας.

Διάρκεια : H διάρκεια κάθε εκπαίδευσης είναι 2 διδακτικές ώρες.

Τόπος διεξαγωγής : Η εκπαίδευση γίνεται στο σχολείο σας ανά τάξη με maximum αριθμό συμμετεχόντων 28 παιδιά.

Μοιραστείτε το!

Back To Top