Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content
Βιωματικά Σεμινάρια

Τα σεμινάρια αποτελούν στοχευμένες παρεμβάσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, υπό το πρίσμα της μάθησης ως βιώματος. Αυτή η προσέγγιση θεωρεί πως οι άνθρωποι μαθαίνουν καλύτερα όταν έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην απόκτηση της γνώσης με ενεργητικό τρόπο, κατασκευάζοντας και οι ίδιοι νόημα μέσα από το μοίρασμα και την επεξεργασία του βιώματός τους.

Στο πλαίσιο του συστήματος που αποτελεί η ομάδα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του εισηγητή, αλληλεπιδρούν και ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δεξιότητες, δυνατότητες και συναισθήματα, ερχόμενοι έτσι σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και με τους γύρω, με σκοπό να κατακτήσουν από κοινού τη γνώση εμβαθύνοντας παράλληλα στην αυτογνωσία τους.

Τα σεμινάρια που απευθύνονται στους ενήλικες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων και αφορούν τη βιωματική εκπαίδευση σε διαπροσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, την προώθηση της αυτογνωσίας και την ευαισθητοποίηση γονέων σε θέματα και τεχνικές που άπτονται του ρόλου τους.

Τα βιωματικά σεμινάριαworkshops είναι αυτοτελή και έχουν εξάωρη διάρκεια. Τα θέματα των σεμιναρίων περιλαμβάνουν:

Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας
Μείωση του άγχους και τεχνικές χαλάρωσης
Αναγνώριση και αντιμετώπιση λύπης, θλίψης, κατάθλιψης
Συναισθηματική νοημοσύνη
Κακοποίηση: αναγνώριση, αντιμετώπιση, πρόληψη
Υπερκατανάλωση τροφής: τα ψυχολογικά αίτια της παχυσαρκίας
Καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν το βάρος μας και την ψυχολογία μας
Βελτιώστε τη σχέση σας με τον/την σύντροφο σας
Θυμός και επικοινωνία μέσα στην οικογένεια και το ζευγάρι

Μοιραστείτε το!

Back To Top