Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

skip to Main Content

Η Χριστίνα Τσώτα σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο ΑΤΕΙ Πάτρας, ασκώντας την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηλιούπολης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες: Από την εκπαιδευτική αξιολόγηση στην αποτελεσματική διδασκαλία», του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το 2015 εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας για Ασθενείς με Άνοια στο Δήμο Ηλιούπολης, συμμετέχοντας σε προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, εργοθεραπείας και δημιουργικής απασχόλησης των ατόμων με άνοια. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός σε δομή προσφύγων όπου πραγματοποιούσε την καταγραφή και την αξιολόγηση των αναγκών των προσφύγων με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στη κοινότητα. Επίσης, έχει εργαστεί στο 2ο ΚΕΔΑΣΥ Ανατολικής Αττικής και στο 2ο ΚΕΔΑΣΥ Α΄ Αθήνας όπου συμμετείχε στην ανίχνευση των δυσκολιών και την αξιολόγηση των μαθητών. Επιπρόσθετα, έχει εργαστεί στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε Νηπιαγωγεία όπου παρείχε ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας.

Τέλος, είναι μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Back To Top