Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

skip to Main Content

Η Σοφία Τσόμπου είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Εργάζεται από το 2013 σε κέντρα ειδικών θεραπειών και σχολεία ως  παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, διαγνωστικής  κατηγορίας  ΔΑΦ, εγκεφαλική παράλυση,  ΔΕΠΥ, νοητική  υστέρηση,  μαθησιακές  δυσκολίες, τόσο σε ατομικό  όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Έχει πραγματοποιήσει στα πλαίσια της κλινικής της άσκησης και της πρακτικής της, εκπαίδευση στην ΕΛΕΠΑΠ σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, στο ειδικό σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Αγίου Δημητρίου, στο νοσοκομείο Αγία Όλγα καθώς και σε δομή του ψυχιατρικού νοσοκομείου Ψ.Ν.Α. (Δαφνί).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με την επιστήμη της Εργοθεραπείας όπως:  το εποπτικό σεμινάριο Εργοθεραπευτών και σεμινάριο στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία 60 ωρών του Στράτου Αλεξάνδρου στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος και αρχές εργοθεραπευτικής παρέμβασης στον αυτισμό, ΔΕΠ-Υ και αρχές αντιμετώπισής της, η πράξη και η δυσπραξία, Γνωστικές και Μαθησιακές Δυσκολίες, ανάλυση δραστηριοτήτων. Ακόμη, το σεμινάριο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration) και το σεμινάριο των γραφοκινητικών δυσκολιών και δυσγραφίας.

Back To Top