Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

skip to Main Content

Η Ηλιοπούλου Μαρία είναι εργοθεραπεύτρια απόφοιτη του Τμήματος Εργοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.

Έχει εμπειρία σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής στην Ελλάδα καθώς επίσης έχει εργασιακή εμπειρία και στο εξωτερικό.

Είναι εκπαιδευμένη θεραπεύτρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σε πλήθος μεθόδων με πιο σημαντικές την μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SI), την μέθοδο Attention Autism, το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS) και την Εφαρμογή Συστημάτων Εναλλακτικής Επικοινωνίας Υψηλής Τεχνολογίας για παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Είναι, επίσης, εκπαιδευμένη θεραπεύτρια σε μεθόδους παρέμβασης όσον αφορά την σίτιση παιδιών με Αισθητηριακές Διαταραχές και την εκπαίδευση παιδιών στην ανεξαρτητοποίηση στην χρήση της τουαλέτας.

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα Snoezelen – Πολυαισθητηριακό Περιβάλλον.

Τέλος, έχει εμπειρία στην χορήγηση αξιολογητικών τεστ όπως το Sensory Profile Caregiver Questionnaire, το Sensory Processing Measure – SPM και το Beery Test of Visual Motor Integration, 6th Edition.

Back To Top