Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

skip to Main Content

Η Κατερίνα Τσούτσα είναι Λογοθεραπεύτρια και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ), Panhellenic Association of Logopedists & Speech and Language Therapist (PAL) καθώς και τακτικό μέλος του IALP (Διεθνής Οργανισμός Λογοθεραπευτών – Φωνιάτρων). Απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας της Ανώτατης Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, με μεταπτυχιακές σπουδές ΠΜΣ στις «Επιστήμες της Αγωγής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Department of Primary Education) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση «Ψυχοπαιδαγωγική της Ανάγνωσης, Φιλαναγνωσίας και Εκπαιδευτικό Υλικό» (“Reading Education, Reading Promotion and Educational Material Development”). Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Από το 2011 εργάζεται σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα. Συμμετείχε στις δραστηριότητες και στη λειτουργία του ειδικού ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών “Π. και Αγλαΐας Κυριακού” το χρονικό διάστημα 2012 έως 2014 με συμμετοχή της στην λογοπεδική αξιολόγηση παιδιών με αναπτυξιακές, γλωσσικές και μαθησιακές δυσκολίες. Παρακολουθεί συχνά επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες που σχετίζονται με τον κλάδο της Λογοθεραπείας και της Ειδικής Αγωγής. Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει πολλά σεμινάρια, ημερίδες και εργαστήρια.

Κάποια από αυτά είναι:

  • TEACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχή Επικοινωνίας)
  • PECS (Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων)
  • MAKATON (Επικοινωνιακό Γλωσσικό πρόγραμμα)
  • Βασική Εκπαίδευση στην Εντατική Αλληλεπίδραση (Ιntensive Interaction)
  • Κοινωνικές ΙστορίεςSocial Stories. Οι κοινωνικές ιστορίες χρησιμοποιούνται για την διδασκαλία συγκεκριμένων κοινωνικών δεξιοτήτων και βοηθούν άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος να κατανοήσουν την επικοινωνία και τις κοινωνικές καταστάσεις.
  • Feeding Therapy: A Sensory-Motor Approach (Θεραπεία Σίτισης: Μία αισθητικοκινητική Προσέγγιση)
  • παιδική Δυσφαγία: «Διάγνωση και παρέμβαση διαταραχών σίτισης και κατάποσης σε βρέφη και παιδιά»
  • Ειδίκευση στην αξιολόγηση και την θεραπευτική αντιμετώπιση του παιδικού τραυλισμού «Stuttering: Principals of Early Intervention» attended on stuttering: Principals of Early Intervention
  • Παιδική Δυσαρθρία – Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία
  • Κύκλος εποπτειών στο Ινστιτούτο Έρευνας και εκπαίδευσης λογοθεραπείας με εκπαίδευση στις γλωσσικές αναπτυξιακές διαταραχές για παιδιά σχολικής ηλικίας σε εργαλεία αξιολόγησης πραγματολογίας, στην παρέμβαση σε άτομα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας καθώς στη χορήγηση και ερμηνεία σταθμισμένων δοκιμασιών στην ελληνική γλώσσα. (Λογισμικό Ανίχνευσης Μαθησιακών Δυσκολιών, Εργαλείο Ανίχνευσης και Διερεύνησης των Επιτελικών Λειτουργιών, Εργαλείο Ανίχνευσης και Διερεύνησης της Προσοχής και της Συγκέντρωσης)
  • Χορήγηση εργαλείων αξιολόγησης: ΑθηνάΤεστ και ΜέταΦΩΝ τεστ. Αναπτυξιακά Δεδομένα και Πρόγραμμα Ενίσχυσης Φωνολογικής Επίγνωσης.
  • Τα ζώα ως οδηγοί θεραπευτές
  • Go Talk Now : πρωτοποριακό και προσαρμοσμένο εργαλείο Εναλλακτικής και Ενισχυτικής Επικοινωνίας (AAC) της  Αttainment
  • Επιμορφωτικό πρόγραμμα στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας: Θεωρία και Πράξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
  • Παρακολούθηση συνεδρίων όπως: International French-Greek Otorhinolaryngology Congress Head and Neck Surgery: «Πρόοδοι στην Ωτο-ρινο-λαρυγγολογία» και το Πανελλήνιο Παιδονευρολογικό Συνέδριο.
Back To Top