Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

skip to Main Content

Η Λαγού Ελμίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Αθηνών και έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος.

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης ασχολήθηκε με ψυχιατρικά, κινητικά και παιδιατρικά περιστατικά. Πάντα γνώριζε ότι η αγάπη της για τα παιδιά θα την οδηγούσε να ασχοληθεί μαζί τους κι έτσι τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται με την παιδιατρική εργοθεραπεία.

Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει παρέμβαση σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με κινητικές δυσκολίες, σύνδρομα, αναπτυξιακές δυσκολίες, αισθητηριακές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας.

Παράλληλα έχει εργαστεί σε σχολικά πλαίσια ως παράλληλη στήριξη και εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών από το 2015.

Οι εξειδικεύσεις τις αφορούν την : Εργοθεραπευτική αξιολόγηση, σχολική ετοιμότητα, εκπαίδευση μέσω καίριων δεξιοτήτων (PRT), την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration).

Μέχρι και σήμερα συνεχίζει την εργασιακή της εμπειρία και επιμόρφωσή της πάνω στο αντικείμενο.

Back To Top